• YARIM ALTIN
    7.960,00
    % 0,31
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3748
    % 0,17
  • € EURO
    35,0083
    % -0,23
  • £ POUND
    40,9959
    % 0,23
  • ¥ YUAN
    4,4824
    % 0,13
  • РУБ RUBLE
    0,3500
    % 0,17
  • BITCOIN/TL
    2258276,122
    % -1,05
  • BIST 100
    9.075,63
    % -0,05

2023 Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

2023 Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Bazı durumlarda acil nakit ihtiyacı ya da sermaye ihtiyaçlarından dolayı kredi çekebiliyoruz. Fakat işler her zaman istediğimiz gibi gitmediğinden dolayı, borç kapatma kredisi alarak; bu borçları kapatmak zorunda kalabilmekteyiz. Bankaların borçlu kişilere tanımış olduğu en büyük avantajlardan birisi olan borç kapatma kredisi; kişilerin borçlarını tek bir banka çatısı altında toplamasını sağlayan; bütün borçlarını ödediği bir kredi türüdür. Türkiye’de hizmet veren birçok banka; borç kapatma kredisi vermektedir.

Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Borç kapatma kredisi, bankalara var olan bütün borçları tek bir bankada toplama işlemine denilmektedir. Yani örneklendirmek gerekirse, A ve B bankalarına toplamda 10 bin Türk Lirası borcunuzun olduğunu varsayalım. X bankası sizin A ve B bankasına olan tüm borçlarınızı kapatarak, yalnızca tek bir bankaya borcunuzun olmasını sağlamaktadır. Bu da, kişilerin daha kolay ve rahat bir şekilde borçlarını kapatmalarına olanak tanımaktadır.

Borç Kapama Kredisi

Borç Kapatma Kredisi Kimlere Verilir?

Borç kapatma kredisi, bankalarda ya da herhangi bir bankada borcu olan müşterilere verilmektedir. Herhangi bir bankaya borcu olmayan kişiler bu krediden yararlanamaz. Borcu olmayan kişilerin ihtiyaç kredisi alması gerekmektedir. Zira bu kredi türü, banka borçlarının kapatılabilmesi adına kullanılabilmektedir. Kişilerin bu kredi türü konusunda yanılgıya düştükleri en büyük konu ise; yapılandırma ile borç kapatma kredilerinin birbirleri ile karıştırılmasıdır. Borç kapatma kredileri; mevcut – var olan bir borcun kapatılması amacı ile bankalar tarafından kişilere verilen kredileri ifade etmektedir. Fakat borç yapılandırma işlemleri ise ödenmeyen ya da icraya giden borçların uygun faiz oranları sunan bir bankaya transfer edilmesi ile yeniden hesaplanmasını ifade eder. Borç kapatma kredisi veren bankalar; müşterilerinde bir takım şartlar aramaktadır. Borç kapatma kredilerinin verilebilmesi için bankalar; icra takibinde olmayan borçların olmasını talep etmektedir.

Borç Kapama Kredisi

Borç Kapama Kredisi

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar 2021

Türkiye’de faaliyette olan neredeyse bütün bankalar borç kapatma kredisi vermektedir. Bunlar arasında en fazla tercih edilen bankalar; FinansBank, Akbank, VakıfBank, HalkBank, TEB ve ŞekerBank’tır. Fakat söylemekte fayda var, borç kapama kredisi alabilmek için banka puanınızın belirli bir seviyede olması gerekmektedir. Aksi takdirde bankalardan kefilsiz bir şekilde kredi almanız mümkün olamayabilir. Eğer kredi puanınız borç kapama kredisi almak için yetmiyorsa; kefilsiz kredi alabilmek için diğer içeriğimizi de okuyabilirsiniz. – Kefilsiz kredi veren bankalar

Akbank Borç Kapatma Kredisi

Kredi kartı ya da kredi borçlarının taksitlendirilmesi amacıyla kredi veren bankalardan bir diğeri ise Akbank’tır. Diğer bankalara ait olan tüm kredi ve kredi kartı borçları; Axess karta aktarılmaktadır. Öte yandan ücretsiz bir şekilde 12 aya varan taksit imkanları ile tüm borçlarınızı ödeyebilmektesiniz. 200 Türk Lirası ila 20.000 Türk Lirasına kadar bütün borçlarınızı yüzde 1.40 faiz oranı ile ödeyebilirsiniz.

Borç Kapama Kredisi

Borç Kapama Kredisi

Vakıfbank Borç Kapatma Kredisi

Vakıfbank’da tıpkı diğer bankalar gibi kişilerin var olan tüm borçlarını bünyesine alarak; tek bir bankaya borçlanmanızı sağlamaktadır. Kredi ve Kredi kartlarınızda bulunan borçları borç kapama kredisi sayesinde Vakıfbank’a kolay bir şekilde aktarabilirsiniz.

Teb Borç Kapatma Kredisi

Türkiye’nin en köklü bankalarından birisi olan Türkiye Ekonomi Bankası, borcu bulunan ve bu borçları ödemekte zorluk çeken kişilerin borçlarını kapatmaları için bir kredi vermektedir. Düşük faiz oranları sayesinde borçlarınızdan kurtulmanızı sağlayan TEB aracılığı ile tüm borçlarınızı tek bankada toplayabilirsiniz. Bu sayede düzenli ödemeler ile kısa süre içerisinde borçlarınızın tamamını kapatabilirsiniz.

Şekerbank Borç Kapatma Kredisi

ŞekerBank, kişilerin diğer bankalarda var olan borçlarını kapatabilmeleri için düşük faizli kredi tahsis etmektedir. ŞekerBank’a başvuru yaparak tüm borçlarınızın tek bankada toplanmasını sağlayabilirsiniz. Oldukça kısa süren bu işlemin ardından, tek bankaya ödeme yaparak borç yükünü biraz da olsa hafifletebilir, ödeme kolaylıkları sayesinde parça parça ödemelerden kurtulabilirsiniz.

Borç Transfer Kredisi Ziraat Bankası

Ziraat bankası Türkiye’nin ilk bankalarından birisidir. Kamu bankası olmasından dolayı düşük faizli borç kapatma kredisi sayesinde; tüm borçlarınızı Ziraat Bankasında toplayabilir; tek bankaya ödeme yaparak borçlarınızın azalmasını sağlayabilirsiniz. Borç kapama kredisine başvuru yapabilmek için şubeleri ziyaret edebilir ya da internet üzerinden ve mobil uygulama üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek ve olumlu yanıt alabilmek için; tıpkı diğer banka başvurularında da olduğu gibi kredi notunuzun 1.500 puanın üzerinde olması gerekmektedir. Fakat puanınız düşükse bile, şubeye giderek görüşmenizde fayda var.

Bir önceki yazımız olan Emekliye En Fazla Promosyon Veren Bankalar 2023 başlıklı makalemizde emekliye promosyon, en çok promosyon veren bankalar ve en fazla promosyon verenler hakkında bilgiler verilmektedir.