• YARIM ALTIN
    7.878,00
    % -0,11
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3325
    % 0,24
  • € EURO
    35,0933
    % -0,12
  • £ POUND
    41,0389
    % 0,03
  • ¥ YUAN
    4,4729
    % 0,19
  • РУБ RUBLE
    0,3502
    % 0,44
  • BITCOIN/TL
    2283553,126
    % 1,24
  • BIST 100
    8.985,51
    % 2,03

2023 Sicil Affı Uygulayan Bankalar Hangileri?

2023 Sicil Affı Uygulayan Bankalar Hangileri?

2021 sicil affı genellikle bankalara uzun süredir borcu bulunan ve yeni kredi ve kredi kartı gibi bankacılık ürünlerini kullanmak isteyen banka müşterileri tarafından merak edilmektedir. Bankalara olan borçtan dolayı; kredi kartı ya da kredi kartı gibi borçları yüzünden KKB yani kredi puanı – sicili kötü olan banka müşterileri; 2021 sicil affı sayesinde büyük bir fırsat yakalayarak; yeniden bankacılık ürünlerinden yararlanabilecek.

27 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren sicil affı uygulaması; her ne kadar yürürlükte olsa da; bazı bankalar henüz onay vermemiştir. Sicil affından yararlanabilmeniz için; öncelikle sicil affının hemen ardından kredi almak istediğiniz bankaya ait olan bütün borçlarınızı kapatmanız mutlaka gereklidir. Borçlarınızı kapattıktan sonra, kredi ya da kredi kartı gibi bankacılık ürünleri için başvuru yapabilirsiniz.

Sicil affı uygulayan bankaları sıralamak gerekirse;

  1. Akbank,
  2. TEB,
  3. Denizbank,
  4. İş Bankası,
  5. Denizbank,
  6. Vakıfbank,
  7. Ziraat Bankası,
  8. Yapı Kredi Bankası,
  9. Qnb Finansbank

 

Bugün bu içeriğimizde sizler için banka sicil affı başvurusu, ne zaman sicil affı uygulanacak ve merkez bankası sicil affı sorgulama gibi konulara değineceğiz.

3582

Bankalar Ne Zaman Sicil Affı Uygulayacak

2021 sicil affı için belirlenen tarih 27 ocaktır. Fakat her ne kadar 27 Ocağı geçmiş olsak da; bankaların çok büyük bir kısmı henüz bu kararı onaylamamıştır. Bu nedenle yıl içerisinde sicil affının genel kapsamda uygulanabilmesi için; bankaların tamamının onay vermesi gerekmektedir. Aksi durumda; sicil affı yürürlüğe giremeyebilir.

Sicil Affı 2021 Resmi Gazete

Sicil affı, 2021 resmi gazetede yayımlanmıştır. Resmi gazetede yer alan verilere göre; 27 Ocak tarihinde kredi sicil affı uygulamasının yürürlüğe geçmesi planlasa da; bankalar tarafından henüz tamamen onay gelmemesinden dolayı, henüz yürürlüğe girmemiştir. Bu konuda; bankaların yapacağı açıklamaları ve verecekleri kararları beklemek gerekmektedir.

Kredi

Banka Sicil Affı Başvurusu

Şubat 2021 tarihi itibari ile; henüz bankalara yapılması için sicil affı başvurusu konusunda herhangi bir mevzuat yayınlanmadı. Fakat 2021 sicil affı yasası yürürlüğe girdiği tarihten itibaren; yani tüm bankaların bu kanunu kabul etmesinden itibaren banka sicil affı başvuruları; bizzat banka şubelerinden gerçekleştirilecektir.

Yürürlüğe girdikten sonra; borcunuzun bulunduğu banka şubesine giderek; sicil affı başvurusu yapmak istediğinizi belirtmeniz yeterlidir.

Buna ek olarak; 2021 yılında sicil affı çıkacak mı? başlıklı içeriğimize de göz atarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

yüksek mevduat hesabı

Merkez Bankası Sicil Affı Sorgulama

Merkez bankası sicil affı sorgulayabilmek için; öncelikle banka ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Buna ek olarak, müşterisi olduğunuz herhangi bir bankaya giderek de; sicilinizin temiz olup olmadığını ya da banka kara listesinde yer alıp almadığınızı sorgulayabilirsiniz. Bu sonuçlar doğrudan merkez bankası ile bağlantılı olduğundan dolayı; herhangi bir şekilde merkez bankası ile iletişime geçmeniz de gerek kalmamaktadır.

Bir önceki yazımız olan Reeskont Kredileri Nedir Kimler Alabilir ? başlıklı makalemizde 2019 reeskont kredisi, reeskont kredisi ve reeskont kredisi nasıl alınır hakkında bilgiler verilmektedir.