• YARIM ALTIN
    8.141,00
    % -0,68
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4707
    % -0,08
  • € EURO
    34,8021
    % -0,60
  • £ POUND
    40,6649
    % -0,48
  • ¥ YUAN
    4,4798
    % -0,18
  • РУБ RUBLE
    0,3540
    % 0,47
  • BITCOIN/TL
    2074949,702
    % -1,25
  • BIST 100
    9.915,62
    % 2,05

2023 İmza Sirküsü Ücreti Ne Kadar?

2023 İmza Sirküsü Ücreti Ne Kadar?

İmza sirküsü, gerek iş hayatında gerekse okullarda başta olmak üzere, imza kullanılan her yerde gerekir 2021 imza sirküsü ücreti diğer tüm evraklar gibi bu yıl da farklı bir ücret karşılığında alınmaya başlandı. Bu içeriğimizde sizler için 2021 imza sirküsü ücreti ne kadar, imza sirküsü ne işe yarar ve imza sirküsü nereden alınır gibi bilgileri vereceğiz.

İmza sirküsü, kişilerin istekleri üzere noter aracılığı ile yapılan bir belgedir. İmza sirküsü ne işe yarar sorusu da, tam da bu noktada yanıt bulmaktadır. Öyle ki; imza sirküsü, belgelerde sahteciliğin yapılmasının ya da imza atarken sahte imzanın atılması gibi bir takım durumların yaşanmasının önüne geçer. Bu belgeler şirket bünyesinde sorumlu kişilerin yetki sınırlarını keskin bir şekilde belirlemekte oldukça önemli bir rol oynar.

Kişilerin başvurarak almış oldukları imza sirküsünde kişilere ait olan ticaret sicil belgesi, kişinin işletmedeki ünvanı ve aynı zamanda adresi bulunur.

Aile toplum kağıdı

2019 İmza Sirküsü Ücreti

2021 imza sirküsü ücreti, güncel olarak 98 Türk Lirasıdır. Lakin birden fazla nüshaya ihtiyacınız olursa; fiyat da doğru orantıda artacaktır. 1. Nüsha 98 Türk Lirası olurken, 2. Bir imza sirküsü nüshası alabilmek için 1.5 katı ücret ödemeniz gerekecektir. Yani bu da, 2. Bir imza sirküsü nüshasının 147 Türk Lirası karşılığında alınacağı anlamına geliyor.

İmza Sirküsü Sorgulama

İmza sirküsü, tüzel kişilere veren bir resmi belgedir. İmza sirküsü sayesinde sahte imza kullanımının kolaylıkla önüne geçilmektedir. Eğer noterden bir imza sirküsü için başvuruda bulunduysanız; başvurunuzun resmi olarak işlenmesi biraz zaman alabilmektedir. Bu nedenle imza sirküsü sorgulayabilmek için; e – devlet şifrenizin olması mutlaka gerekmektedir.

E – Devlet’e bilgileriniz ile giriş yaparak; arama alanına “firma yetki belgesi sorumlu kişi sorgulama (gerçek kişi)” yazarak arama butonuna basmanız gerekmektedir. Bunun ardından karşınıza çıkan ekranda; gerekli onaylamaları yaptıktan sonra, eğer başvurunuz sisteme kaydolmuşsa bu ekranda görüntüleyebilirsiniz. Eğer başvurunuz henüz sistemde yani e – devlette görüntülenemiyorsa; 3 iş günü içerisinde yeniden kontrol etmenizi öneririz. Zira bazı durumlarda bu işlem normalden biraz daha uzun sürebiliyor.

Imza Sirkuleri Ornek 520x245 1

Buna ek olarak, beklenenden daha uzun sürmüşse işleminiz, imza sirküsü aldığınız notere giderek durumu belirtebilirsiniz. Evrak eksikliği nedeni ile işlemleriniz tamamlanmamış olabilir. Bu nedenle en salt ve doğru bilgiyi noter aracılığı ile kolay bir şekilde edinebilirsiniz.

İmza Sirküsü İçin İstenen Evraklar Nelerdir?

İmza sirküsü alabilmek için, noterin talep ettiği bir takım evraklar bulunuyor. Bu evraklardan birisi dahi eksik olursa; noter işlemlerinizi tamamlayamıyor ve eksik evrakları tamamlamanızı istiyor. İmza sirküsü için istenen evraklar sıralamak gerekirse;

  • İşletmenin – Şirketin Vergi Levhası
  • İmza sirküsü başvurusunda bulunacak olan kişinin nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı
  • Şirketin güncel olarak kayıtlı olduğu sicil gazetesi

İmza Sirküsü İçin Gerekli Evraklar Nedir?

İmza sirküsü için gerekli olan evraklar, sahteciliğin önüne geçilmesi için talep edilmektedir. Asıl kişi için imza sirküsü oluşturmak oldukça önemlidir. Bu nedenle yukarıda da sıralamış olduğumuz imza sirküsü için gerekli evraklar mutlaka başvuru esnasında kişinin yanında olmalıdır.

Eğer kredi başvurusu yapmak gibi bir düşünceniz varsa; borç kapatma kredisi veren bankalar başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan 6 Ay Ertelemeli Kredi Veren Bankalar 2023 başlıklı makalemizde 3 ay ertelemeli kredi, 6 ay ertelemeli kredi ve ertelemeli kredi denizbank hakkında bilgiler verilmektedir.