• YARIM ALTIN
    7.921,00
    % 0,04
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3799
    % 0,16
  • € EURO
    34,9914
    % -0,28
  • £ POUND
    40,9917
    % 0,20
  • ¥ YUAN
    4,4803
    % 0,05
  • РУБ RUBLE
    0,3499
    % 0,15
  • BITCOIN/TL
    2290493,731
    % 2,13
  • BIST 100
    9.079,97
    % 3,10

2023 Yılında Çek Kıran Bankalar Hangileri?

2023 Yılında Çek Kıran Bankalar Hangileri?

 

Çekler, büyük firmaların vade seçenekleri ile yapacakları ödemeleri simgeleyen bir tür resmi evraktır. çek kıran bankalar, belirli bir zaman içerisinde çek üzerinde yazılı tutarı ödemektedir. Türkiye’de faaliyet gösteren neredeyse bütün bankalar; çek kıran bankalar kapsamındadır.

Çek Kıran Bankalar Hangileri

Herhangi bir hizmet ya da ürün karşılığında çek alan kişilerin; hizmet ya da ürün karşılığında paralarını nakit olarak elde edebilmeleri için mutlaka çek kıran faktöringler ya da çek kıran bankalar aracılığı ile işlem yapılması gereklidir. Türkiye’de yer alan ve faaliyet gösteren bankaların çok büyük bir kısmı çek kıran bankalar kapsamındadır. Aşağıda faturalı çek kıran bankalar konusunda yapılan sıralamaya göz atarak; konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Akbank

Ziraat Bankası

Finans Bank

Türkiye Ekonomi Bankası

Garanti Bankası

HCBS

Vakıf Bank

ŞekerBank

BurganBank

ING Bank

ICBC

Yukarıda yer alan bankaların tamamı, 2021 yılında çek kıran bankalar arasında yer almaktadır. Elinizde bulunan çeki kırdırabilmek için istediğiniz bankanın iletişim numaralarından bilgi alabilir, ya da direkt olarak şubeye giderek detaylı bilgi alabilirsiniz. Bankalar, çek kırma işlemlerini resmiyet çerçevesinde gerçekleştirdiklerinden dolayı, sizden fatura ya da bir takım belgeler talep edebilmektedir. Bu nedenle çek kıran bankalar ile görüşme esnasında talep edilen belgeleri ve evrakları öğrenmeniz gerekmektedir.

58e3aec00f254b2f844eb32b

Çek Kıran Kuyumcular

Kuyumcular da çek kıran yerler arasındadır. Fakat bankalardan ve faktöringlerden farklı olarak kuyumcular bu işi yasal olarak gerçekleştirmezler. Faturasız çek kırma işlemini gerçekleştiren kuyumcular, henüz vadesi gelmemiş olsa dahi belirli bir komisyon karşılığında size çek tutarını nakit olarak verebilmektedir. Fatura kesmeyen ya da vergi mükellefi olmayan kişiler genellikle çek kıran kuyumcular aracılığı ile bu işlemi gerçekleştirmektedir.

Çek Kırdırma Oranları 2021

Çek kırdırma oranları çek kıran bankalar arasında büyük farklılıklar gösterebilmektedir. Örneğin QNB Finans Bank aracılığı ile çek kırdırmak isterseniz; 15 Türk Lirası komisyon ödemeniz gerekir. Bunun yanı sıra çek farklı bir bankaya ait ise; 20 Türk Lirası ödeme yapmanız gerekecektir. Bankalar, çek kırma işlemini gerçekleştirirken iki farklı komisyon politikası izlemektedir. Bunlardan ilki kendi bankalarına ait olan çekler olurken, diğeri ise farklı bankalara ait olan çeklerdir. Öyle ki; bir banka kendi bankası tarafından düzenlenen bir çek için daha düşük komisyon ücreti talep ederken, bir başka banka tarafından düzenlenen çek için daha yüksek komisyon ücreti talep edebilmektedir. Bu komisyon ücretleri 15 TL ila 500 TL arasında değişebilmektedir.

Çek Kıran Bankalar Hangileri

Garanti Bankası Çek Kırdırma

Garanti bankası çek kıran bankalar arasında yer almaktadır. Eğer kırdıracağını çek Garanti bankası bünyesinde düzenlenmişse; Banka sizden 15 Türk Lirası komisyon ücreti talep etmektedir. Şayet çek farklı bir banka bünyesinde düzenlenmişse; çek kırdırma ücreti 35 Türk Lirası ila 150 Türk Lirası arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Akbank Çek Kırdırma

Akbank, çek kıran bankalar arasında en düşük komisyon ücreti talep eden bankadır. Öyle ki, Akbank bünyesinde düzenlenmiş olan bir çek için 15 Türk Lirası komisyon ücreti talep edilirken, farklı bir banka bünyesinde düzenlenen bir çek için yalnızca 17 Türk Lirası komisyon ücreti alınmaktadır. Bu noktada Akbank, diğer tüm bankalardan çok daha cazip ve avantajlı olmaktadır.

Borç Kapama Kredisi

Bir diğer içeriğimiz olan Çek kıran bankalar konusunda bilgi alabilmek için; göz atmanızı tavsiye ederiz.

Fakat yine de eğer hesabınız bulunuyorsan, çekin düzenlenmiş olduğu banka aracılığı ile çek bozma işlemini gerçekleştirmeniz sizin için kolay ve avantajlı olacaktır. Buna ek olarak çek kıran bankalar konusunda merak ettiğiniz herhangi bir soru varsa; bu içeriğimizin altında yorum olarak belirtebilir ve uzman ekibimizin sorularınızı yanıtlamasını sağlayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Doğum Borçlanması Kredisi Veren Bankalar 2023 başlıklı makalemizde doğum borçlanması 2017, doğum borçlanması için kredi ve doğum borçlanması kredisi hakkında bilgiler verilmektedir.