1. Haberler
  2. Kripto Para Piyasası
  3. Solana Coin (SOL) Nedir?

Solana Coin (SOL) Nedir?

solana
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralarda Bitcoin ve Ethereum’un gerileyişi kripto yatırımcılarını üzmüş olsa da, bazı Altcoin projelerinde durum biraz daha farklılık göstermektedir. Son zamanlarda yükselişe geçen solana rekor üzerine rekor kırarak yatırımcıların gözdesi haline geldi.

Solana Coin (SOL) Nedir?

Solana, merkezi olmayan finans ( DeFi ) çözümleri sağlamak için blockchain zincir teknolojisinin izinsiz doğasını kullanan bankaların son derece işlevsel bir açık tokendir. Proje üzerinde il çalışma fikri 2017 de başlamıştır, Resmi olarak ise Mart 2020’de Solana Vakfı tarafından merkezi İsviçre’de solan vakfı tarafından başlatıldı.

Solana protokolü, merkezi olmayan uygulama ( DApp ) oluşturmayı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Blockchain’in temelde yatan Proof of Stake ( PoS ) konsensüsü ile birleştirilmiş bir tarih kanıtı (PoH) konsensüsü sunarak ölçeklenebilirliği iyileştirmeyi hedeflemektedir.

Yenilikçi hibrit fikir birliği modeli nedeniyle Solana, hem küçük ölçekli yatırımcıları hem de kurumsal yatırımcıların ilgi odağında bulunuyor. Solana Vakfı için önemli bir odak noktası, merkezi olmayan finansmanı daha büyük ölçekte erişilebilir kılmaktır.

Solana, şu anda önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum’un en büyük rakiplerinden biri olarak görülüyor.

solana coin
Solana coin(sol) Nedir?

Solana Coin’i Kim Kurdu?

Anatoly Yakovenko, Solana’nın arkasındaki en önemli kişidir. 2017 yılında Qualcomm’daki iş arkadaşı Greg Fitzgerald ile birlikte Solana projesi üzerinde çalışmalara başlayan Anatoly. Zamanla ekibini genişleterek, Solana Lab ismini verdiği projesini tamamladı ve 2020 yılında Solana kripto para birimi halka tanıtıldı ve piyasaya sürüldü.

Dolaşımda Kaç SOLANA (SOL) Madeni Para Var?

Solana Vakfı, dolaşımda toplam 489 milyon SOL tokeninin piyasaya süreceğini açıkladı. Şu anda, bunların yaklaşık 260 milyonu pazara girmiş durumda. SOL token dağılımı şu şekildedir: %16,23’ü ilk tohum satışına gitti, tokenlerin %12,92’si kuruluş satışına ayrıldı, SOL tokenlerinin %12,79’u ekip üyeleri arasında dağıtıldı ve tokenlerin %10,46’sı Solana Vakfı’na verildi. Kalan tokenler zaten kamu ve özel satışlar için piyasaya sürüldü veya piyasaya sürülecek.

[ilgiliMakale icerik_id=”2088″]

SOLANA Ağı Nasıl Güvende?

Solana, geçmiş kanıtı (PoH) ve hisse kanıtı ( PoS ) fikir birliği mekanizmalarının benzersiz bir kombinasyonuna dayanmaktadır. İşlem işlemenin büyük kısmından sorumlu olduğu için, geçmiş kanıtı Solana protokolünün ana bileşenidir. PoH, başarılı operasyonları ve aralarında geçen zamanı kayıt altına alır, böylelikle blok zincirinin güvenilmez doğasını sağlar. Proof- of- stake (PoS) konsensüsü, PoH süreçleri için bir izleme aracı olarak kullanılır ve ürettiği her blok dizisini doğrulama yapar. İki konsensüs mekanizmasının birleşimi, Solana’yı blok zinciri endüstrisinde benzersiz bir fenomen haline getirmesine yol açar.

Farklı Yanları Neler?

Kripto para ekosisteminde olması gereken en önemli özellikler arasında hızlı bir işlem yapmaktır. Solana coin bu anlamda adından sıkça söz ettiriyor. Aynı zamanda coin Geçmiş Kanıtı (Proof-of-History, PoH) konsensüs hizmeti sunuyor. Solana’nın kullanıcılarına sunduğu özelliklerden biri de, beklenmedik anda artan ücret ya da umulmadık anda çıkacak bir verginin bulunmaması. Protokol, ölçeklenebilirlik ve hızlı işlem garanti ederken, düşük işlem maliyetlerine sahip şekilde tasarlandı.

[ilgiliMakale icerik_id=”2092″]

Solana (SOL) coin nereden, nasıl alınır?

Solana coin alım satım işlemlerinde birçok borsada işlem görmektedir. Cüzdanınına solana coin koymak isteyen yatırımcıların öncelikle sağlam kripto para borsalarından işlem yapması en önemli hususlar arasında yer almaktadır. Son zamanlar da yaşanan kripto para borsası vurgunları yatırımcılar arasında kafada soru işaretlerine yer açıyor. Bu yüzden güvenilir sitelerden işlem yapmak en önemli faktördür. Solana coin alım satım işlemi bir kaç dakika içinde kolayca yapılabilir.

Solana kullanıcılarına şu özellikleri sunuyor:

Desteklenebilirlik: Solana, blok sürelerini 400 mili saniye olarak korurken saniyede 50.000’den fazla işlemi destekleme kapasitesi vardır.

Merkeziyetsizleştirme: Solana Türbine blok yayılma protokolünün kullanılmasıyla platform, yüksek performanslı ve ölçeklenebilir kalırken binlerce node’u destekleyebilir.

Pahalı olmayan uygulama: Ağdaki işlem maliyetlerinin 1 milyon işlem için 10 ABD dolarına mal olduğu tahminler arasında.

SOLANA COİN FİYATI

Solana coin yatırımcısına son dönemlerde oldukça iyi kazançlar sağladı. Ani yükselişler gösteren Solana Coin yatırımcılarını mutlu ediyor 20 Eylül 2021 tarihinde 142 dolar seviyesinde işlem görmektedir.

Güncel solana coin fiyatları için tıklayın

Son dönemlerde Dijital Paralardan gelir elde etmek isteyenler ilgili makalemize göz atarak bilgi sahibi olabilir.

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Serbest Piyasa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!