• YARIM ALTIN
    8.143,00
    % 0,04
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4878
    % -0,02
  • € EURO
    35,0128
    % -0,09
  • £ POUND
    40,8453
    % -0,12
  • ¥ YUAN
    4,4884
    % -0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3532
    % 0,15
  • BITCOIN/TL
    2113963,307
    % 1,03
  • BIST 100
    9.716,77
    % -0,05

2023 Yılında Kredi Sicil Affı Olacak Mı?

2023 Yılında Kredi Sicil Affı Olacak Mı?

Kredi sicil affı, geçmiş zamanda bankalardan alınan kredi kartı ya da banka kartı gibi ürünlerin borçlarını ödemeyen kişilerin sicillerini düzeltilmesini sağlayan bir af türüdür. Sizili bozulan banka müşterileri; banka tarafından kara listeye alınmaktadır. Bu işlem kişilerin daha sonralarda kredi ya da kredi kartı gibi ürünleri kullanabilmesini engelleyen önemli bir unsurdur. Bu durumlarda banka müşterisi olmak isteyen kişiler; kredi kartı kullanamıyor, kredi çekemiyor ve hatta bazı durumlarda vadeli – vadesiz hesap dahi açamıyorlar.

Bankaya var olan tüm borçlarını ödeyen kişiler; 5 yıl içerisinde yeniden kara listeden çıkartılıyor. Fakat bazı durumlarda kara listeden çıkılabilmesi için sicil affının gelmesi gerekiyor. Bugün bu içeriğimizde 2021 yılında kredi sicil affı gelecek mi, kredi sicil affı ne zaman gelecek gibi soruları yanıtlayacağız.

Kredi

Kredi Sicil Affı 2021

Kredi sicil affı, belli aralıklar ile kara listede yer alan kişilerin yeniden bankacılık ürünleri kullanabilmesi adına getirilen bir af türüdür. Sicil affı, herkesi kaplamamaktadır. Sicil affı kapsamına giren kişiler; resmi gazetede yayımlanan ilan neticesinde belirlenebilmektedir. Eğer Sicil affından yararlanıp yararlanamayacağınızı merak ediyorsanız; aşağıda yer alan bilgileri okumanız gerekmekte. Öte yandan en son yapılan sicil affının 2017 yılında olduğunu da belirtmekte fayda var. Aradan 3 yıl geçmiş olması, kısa süre içerisinde yeni bir affın da yayınlanabileceğini göstermektedir.

2021 Kredi Sicil Affı Şartları Ve Kapsamı

Sicil affı kapsamında; 5 yıl ve daha eski kara listeye alınan banka müşterileri, 2021 kredi sicil affı kapsamına girmektedir. Ayrıca 11 Şubat 2021 tarihinden itibaren kredi kartı ya da kredi borcu bulunan yaklaşık 2 milyon kişi ve aynı zamanda ticari kredi borcu bulunan yaklaşık olarak 700 bin işletme de af kapsamında yer almaktadır.

Bu af kapsamında olan kişiler; herhangi bir cezai ödeme yapmadan yeniden kredi ve kredi kartı gibi bankacılık ürünleri kullanabilecekler.

Kredi Borcu Yapılandırma

Sicil Affı 2021 Resmi Gazete

2021 yılı itibari ile sicil affı için resmi gazete kapsamında yayımlanan herhangi bir af bulunmuyor. Fakat en son 2017 yılında bir affın yayınlanmasının üzerinden 3 yıl gibi uzun bir süre geçti. Bu nedenle 2021 yılında af konusunda yeni bir yönetmeliğin çıkarılacağı ve bu kapsamda kredi – kredi kartı borcu bulunan kişilerin aftan yararlanarak sicillerinin temizleneceği söylentiler arasında yer alıyor.

Borç Kapama Kredisi

Kredi Sicil Affı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sicil affı başvurusu yapabilmeniz için öncelikle borcunuzun olduğu ve ödeme yaparak borcunuzu kapattığınız banka ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Zira her bankanın izlediği prosedür birbirinden farklıdır. Banka; sizler için gerekli evrakları dolduracak ve sizden dilekçe yazmanızı talep edecektir. Tüm bu işlemlerin ardından sicil affı için başvurunuz tamamlanacaktır.

Bir önceki yazımız olan Bimere Şikayet Edeni Öğrenmek (NASIL BULURUM) başlıklı makalemizde bimer şikayet, bimer şikayet edeni nasıl bulurum ve bimer şikayet edeni öğrenme hakkında bilgiler verilmektedir.