• YARIM ALTIN
    8.621,00
    % 0,56
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5393
    % 0,26
  • € EURO
    34,8589
    % 0,30
  • £ POUND
    40,5726
    % 0,25
  • ¥ YUAN
    4,4978
    % 0,37
  • РУБ RUBLE
    0,3459
    % 0,43
  • BITCOIN/TL
    2009085,586
    % -3,66
  • BIST 100
    9.530,47
    % -0,18

Ücretsiz Sanal Pos Veren En İyi 10 Firma (2023)

Ücretsiz Sanal Pos Veren En İyi 10 Firma (2023)

Sanal Pos Nedir ne işe yarar sorusunu kısaca tanımlarsak: Sanal Pos mağaza alışverişlerinde nakit para yerine kredi kartı ile ödeme yaparken kullandığımız POS (point of sale/ödeme noktası) cihazlarının İnternet üzerinden veya çevrim içi kullanılan hizmetlerine POS-VPOS (virtual point of sale) ya da sanal pos denilir.

ONLİNE ÖDEME NEDİR?

Elektronik ortamda alacaklı ve verecekli arasında yapılması gereken para transferinin gerçekleştirilmesidir. Günümüzde en çok kullanılan online ödeme yöntemi e-tahsilat sistemleridir. İnternet üzerinden bir ödeme tahsil ettiğinizde, çevrim içi bir ödeme gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Online ödeme genellikle parasal fonların müşteri bankasından veya kredi kartı hesabından banka hesabınıza aktarılmasıyla sonucunda oluşan işlemlerdir. Online ödeme, bir kredi kartından, çek hesabından veya paypal gibi başka bir takas merkezinden yapılabilir.

Sanal Pos Nasıl Kullanılır?

Sanal POS, İnternet üzerinden satışı yapılan ve yapılmış olan her türlü web sitesinde kullanılan bir sistemdir. Bu işlem kolay, zahmetsiz, az zaman gerektiren ve güvenli bir alışveriş sağlamayı amaçlayan bir sistemdir. İnternet üzerindeki hizmeti ya da bedeli satmak için bu işlem kullanılabilir.

Kredi Kartı MM/YY Nedir, Nerede Yazar?

Kredi kartı mm/yy genellikle internet alışverişlerinde pos alanına girilen bilgilerden birisidir. Kart sahibinin adı soy adı, kart numarası, CVV kodu ve kredi kartı mm/yy; bir alışverişin olmazsa olmazlarındandır.Yalnızca kredi kartında değil, aynı zamanda banka kartlarında da olan mm/yy; mevcut kartın son kullanma tarihini ifade etmektedir. Mm kartın son kullanma ayını, YY ise son kullanma yılını temsil etmektedir.  Bu bilgi kartın ön yüzünde; isim ve soy isim alanının hemen sağ

İlgili İçerik

En İyi Sanal Pos Firmaları

Son yıllarda Türkiye de e-ticaretin yaygınlaşması ve gelişimde en büyük paylarından biri de ücretsiz sanal pos veren firmalardır. Bu firmaların sunduğu ücretsiz ödeme altyapısı sayesinde, girişimciler kısa bir süre içerisinde e-ticaret yapmaya başlama imkânı doğdu. Siz de e-ticaret yapmak istiyorsanız ancak müşterilerinizden güvenle nasıl ödeme alabileceğinizi merak ediyorsanız, ücretsiz olarak sanal pos veren firmaları araştırarak, kredi kartı ile müşterilerinizden güvenle ödeme almaya başlayabilirsiniz. Sanal Pos evraklarını öğrenmek için Sanal Pos Başvuru Evrakları Neler? adlı makalemize göz atabilirsiniz.

Ülkemizdeki en iyi sanal pos altyapısı sağlayan firmalar ve ilgili firmalar şu şekilde

iPARA

iPARA Bilgi Teknolojileri A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren İpara sanal pos servisi 23.08.2017 ‘den itibaren tüm ihtiyaçları başarıyla yerine getirmiştir ve BDDK’dan lisans almıştır. Bu süreçten sonra özellikle direkt e-ticaret hizmetlerine yönelik ciddi bir sanal pos dağıtımı gerçekleştirmiştir. Ayrıca en ayırt edici özelliklerinden biride müşterilere yurt dışı kartları ile ödeme imkanı sunar.

iPara hem müşterilere hem de e-ticaret platform sahiplerine sunumuş olduğu 7/24 destekleri ile de ön plana çıkıyor.

ipara

PAYTR

2009 yılında Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan PayTR, 10 farklı banka ile çalışıyor ve 11 kredi kartı ile işlem yapılabiliyor. BDDK lisansı bulunan PayTR aracılığıyla e-ticaret sistemlerinizi otomatik olarak bir ödeme altyapısına bağlama fırsatı vardır. Firmanın teknik personelleri, hemen hemen her türden altyapıya uygun yazılım geliştirme konusunda sınırsız destek sağlamaktadır. PayTR’ nin sanal pos servisine dâhil olan müşterilerinden herhangi bir ücret talep etmez. Sadece müşterilerinizin yaptığı alışverişlerden yüzde 3’e varan oranlarda komisyon alınmaktadır.

paytr

IYZICO

24 saat süre içerisinde online satışın başlama garantisi sunan firmalardan biridir IYZICO Sanal Pos sektörün de en çok bilinen satış noktası firmalarından biridir. Aralarında Nike, Sahibinden, ve Letgo’nun da bulunduğu üst düzey çok sayıda müşteriye sahip olan servisin komisyon oranları ise satış hacmine göre değişiklik göstermektedir.

Aylık sabit ücret almayan ve başvuru sürecinde de herhangi bir ücret talep etmeyen İyzico’nun yaklaşık komisyon oranları ise yüzde 2,25 civarındadır. Oturduğunuz yerden iyzico Sanal POS’a başvurun ve 24 saat içinde online satış yapmaya başlayın.

iyz

PAYU

Dünyanın her yerinden kolayca ödeme sloganı ile hizmet veren Payu, günlük 6 milyon liradan daha fazla ödemeyle sanal pos desteği sağlamaktadır. PayU ödeme sistemi ile işletmeler en basit şekilde sanal pos hizmeti alabilmektedir. Payu sayesinde başta e-Ticaret firmalarının ve diğer firmaların pos alması için bankalara başvuru yapmalarına gerek kalmadan direk pos almak için payu’ya başvuru yapmaları yeterlidir. Hollanda merkezli Prosus adlı şirketin Türkiye yatırımı olan Payu, BDDK lisanslı olarak hizmet veriyor. Payu müşterilerine sapladığı ek taksit seçenekleri ile sektörde önde gelen firmalar arasına girmiştir

PARATİKA

Paratika diğer pos firmalarına göre daha yeni ödeme sistemi kuruluşları arasında olsa da, sektörde önemli bir yer konuma ulaşmıştır ve birçok e-ticaret firması sahibinin tercih ettiği bir kuruluştur. TCMB tarafından denetlenen online ödeme çözümleri sağlayan Paratika, aralarında Aras Kargo, Carrefoursa ve Teknosa’nın da bulunduğu bir çok sayıda e-ticaret platformunun ana sanal pos sağlayıcısıdır. PARATİKA komisyon oranları ise yüzde 2’nin üzerinde bulunuyor.

ESNEK POS

Esnek Pos, 14.01.2016 tarihinde, 6662 karar numarası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan Ödeme Faaliyet lisansı almış olan ücretsiz sanal pos sağlayıcılarından biri haline geldi. Ücretsiz sanal pos veren firmalar arasında yer alan esnek pos, alışverişlerinizde kredi kartı ile yapacağınız işlemlerde ihtiyaç duyulan online altyapı hizmetinden yararlanarak 7/24 işlem yapabilirsiniz. Tüm bankalar ile entegre olan güvenli olarak tek çekim ya da taksitlendirme imkanı vardır. Özellikle güvenli ödeme uzman ekipler ya da yapay zekâ teknolojisi ile hazırlanan esnek pos için dolandırıcılık işlemlerine karşı koruma altındadır. Ücretsiz online cihaz ücreti aidat ve gizli ücretler bulunmamaktadır. Komisyon ücretleri ise aylık ciroya göre değişkenlik gösterir.

PAYTREK

2016 yılında BDDK lisansını alan firmanın hemen hemen tüm altyapı sistemleri için sanal pos desteği bulunmaktadır. Metglobal firmasının bir katılımı ve %100 Türk sermayesi ile kurulan Paytrek, Sanal Pos hizmeti sağlamak üzere en iyi alternatif platformlar arasında yer alıyor.

WEEPAY

BDDK lisansına sahip olan sanal pos firmalarından biride Weepay’dir, 1000 üzerinde e-ticaret platformuna ödeme altyapı hizmeti sunan weepay. E-ticaret sektöründe bilinen hemen hemen tüm hazır sistemlere otomatik olarak entegre imkanları tanımaktadır.

SHOPINEXT

Hazır pos ve kargo entegrasyonu sağlayan firmalardan bir tanesidir. Ödeme altyapısı olarak farklı TCMB onaylı firmalar aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Bir önceki yazımız olan İNİNAL KART ÜCRETLİ Mİ? AVANTAJLARI NELER? (2023) başlıklı makalemizde İninal Kart Avantajları Nelerdir?, İninal Kart Ücretli mi? ve İninal Karta Para Yükleme hakkında bilgiler verilmektedir.