• YARIM ALTIN
    8.555,00
    % -0,46
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5895
    % 0,34
  • € EURO
    34,8495
    % 0,32
  • £ POUND
    40,6795
    % 0,19
  • ¥ YUAN
    4,5016
    % 0,16
  • РУБ RUBLE
    0,3498
    % 1,00
  • BITCOIN/TL
    2112789,237
    % 3,71
  • BIST 100
    9.684,95
    % 1,68

Borç Kapatma Kredisi Nedir? Nasıl Çekilir?

Borç Kapatma Kredisi Nedir? Nasıl Çekilir?

Kredi kullanımını bilinçsiz bir şekilde gerçekleştiren kişilerin finansal durumunda bir çok olumsuz detay yaşadığı bilinmektedir. Bu kapsamda sizlere borç kapatma kredisi nedir sorusunu cevaplandırmaya ve olası çözüm ve çıkış yollarınızdan bahsetmeye çalışacağız.

Borç kapatma kredisi ekonomik düzeninin ciddi şekilde bozulması, ödemelerinizi aksatmanız durumunda başvurulabilecek seçeneklerden bir tanesi olarak ön plana çıksa da olumsuz tarafları bulunmaktadır. Öyle ki zaten gecikme faizi veya sicil konusunda bir takım yaptırımlara maruz kalmanızın yanında bir de bu kredi için ek faiz oranlarını kabul etmeniz gerekebiliyor.

Yine de çaresiz kalınan durumlarda tercih edilip başka banka ile çalışılmaya devam edilebiliyor. Bu konudaki detayları aşağıdaki başlıklarımızda bahsedeceğiz.

Banka Kredi Borcu Başkasına Devredilir Mi

Bankalara olan kredi borçlarının ciddi bir seviyeye ulaşması insanların kredi borcu başkasına devredilir mi şeklinde sorgulamalara başvurmasına sebebiyet verdi. Aslında burada yer alan kredi borcu devretme olayı biraz da çaresizlikten başa gelebilecek bir durum gibi duruyor.Kredileri başka birilerine devretme olayı doğrudan olacak şekilde şu an için, çok mümkün olabilen bir durum değil. Fakat dolaylı yoldan başka alt seçimler ile de başka alternatifler sunulabiliyor. Böyle durumlarda alt seçenekleri değerlendirmek

İlgili İçerik

Borç Kapatma Kredisi Nedir

Daha önce çektiğiniz bir kredi olması durumunda bu krediyi ödemekte zorlandığınız zaman başvurabileceğimiz yollardan bir tanesidir. Öyleki böyle bir durumda borç kapatma kredisi talep edeceğiniz bir banka borcunuzun olduğu diğer bankaya ilgili tutarı ödeyerek krediyi kapatır ve kendi bankasına çeker.

Tabii bunu yaparken sizden size en uygun ödeme vadelerini de isteyecek buna göre bir nevi yapılandırma sağlayacaktır. Bunu sağlaması içinde sizden belirttiği tutarlarda faiz talep edecek ve vadenize bunu yansıtacaktır.

Tabiiki bunu sizler için 36 ay vadeye kadar uzatabilir ve uygun şekilde ödeme imkanı sunabilir. Evvela bankaya ne kadar borcunuz olduğunu belirtmeli daha sonrasında sizin için ödeme imkanı bulunan bir vade belirtip yapılandırmasını sağlamanız gerekmektedir.

Kredi Çekmek Kaç Gün Sürer (Kredi Ön Başvuru Süreleri)

İhtiyaçlarınızın artması ve maddi açıdan yetişemiyor oluşunuz sizi kredi çekmeye yönlendirebilir. Durumun aciliyeti kredi çekmek kaç gün sürer sorusunu da beraberinde getirecektir. İhtiyacınızın durumuna göre bu süre çok acil bir seviyede olabilir.Daha çok araba, konut gibi uzun vadeli planlar gerektiren kredi türlerinin aciliyeti bu durumda daha geri planda olsa da ihtiyaç kredisi gibi acil durumlar için gereken kredilerin daha erken hesaba yansıtılması arzulanmaktadır.Kredi Değerlendirmesi Kaç

İlgili İçerik

Borç Kapatma Kredisi Nasıl Çekilir

Borç kapatma kredisini çekebilmeniz için belirlenmiş olan bazı şartlar bulunmaktadır. Bunları listelemek gerekirse:

  • Hakkınızda başlamış olan idari bir takip bulunmuyor olması,
  • Aylık gelirinizin resmi belgeler aracılığı ile kanıtlanmış olması,
  • Konut kredisi haricinde kredi talep süresinin 36 ay vadesini geçmemiş olması,
  • Vadenizce belirtilen kredi taksitlerinin belirttiğiniz aylık gelirin yarısından fazla olmaması,
  • Eğer bir ipotek talebi varsa eş izninin olduğuna dair resmi belge verilmesi,
  • Toplam kredi borcunuzun tutarlarını gösteren resmi belgelerin sunulması.

Belirtilmiş olan şartlar sağlandığı sürede istediğiniz bankadan kredi çekim işlemini sağlayabilirsiniz. Şimdi borç kapatma kredisi nedir sorusunu cevaplandırdığımıza göre bu krediyi hangi bankalardan çekebileceğinize göz atabiliriz.

Kredi Tahsis Ücreti Yasal Mı? (Kredi Tahsis Masrafı İadesi)

Birçok kişi nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek için belirli faiz oranlarına karşın bankalardan kredi alıyor. Kredi alırken kredi tahsis ücreti ile dosya masrafı adı altında; kişilerden belirli oranlarda para kesintisi yapılıyor. Bu kesintiler binde 5 oranına kadar yasal. Binde 5 oranını geçen kesintiler ve ücretler; yasal olmamakla beraber kişinin parasını geri alabileceği ödemelerdir. Kredi tahsis ücreti ile dosya masrafı, kişi kredi başvurusunun ardından parayı temin ederken kesilmektedir. Bu ücrete sigorta

İlgili İçerik
borç kapatma kredisi veren bankalar

borç kapatma kredisi veren bankalar

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar Hangileri

Hali hazırda ülkemizde hizmet veren bankaların çok büyük bir çoğunluğu borç kapatma kredisi veya borç transfer kredisi imkanı sunmaktadır. Tabii ki her biri için faiz oranları değişkenlik göstermektedir. Daha önce de bu konu ile ilgili borç kapatma kredisi veren bankalar hangileri isimli bir içerik yayınlamış ve detayları vermiştik.

Aynı şekilde özet bir şekilde bu konuya değinmek gerekirse aşağıdaki tablo size yardımcı olacaktır.

Bankalar ve KampanyalarıKredi Tutarı*VadeSigorta Tahsis ÜcretiTahsis Ücreti
Şekerbank Borç Kapatma Kredisi100.000 TL60 AyVarBinde 5
Burgan Bank Borç Transferi Kredisi100.000 TL60 AyVarBinde 5
DenizBank Transfer Kredi65.000 TL60 AyVarBinde 5
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi50.000 TL60 AyVarBinde 5
Halkbank Dost İhtiyaç Kredisi50.000 TL60 AyVarYok

Bir önceki yazımız olan Banka Kredi Borcu Başkasına Devredilir Mi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.